lauantai 21. huhtikuuta 2012

BH Otto

Tänään käytiin Otuksen kanssa koittamassa onneamme BH-kokeessa Hämeenlinnassa ja kylläpä lykästikin. Tuomarina toimi Hannele Pörsti. Otto oli aika normi-itsensä, vähän tsiigaili kanssakilpailijoita, mutta tosi nätisti keskittyi hommailemaan minun kanssani. Parina oli flättiuros, eikä mitään nokkapokkaan viittaavaakaan sattunut. Yleensä Otto on aika hyvin hanskassa kentällä, mutta jos pari alkaisi kovasti tuijotella, niin en tiedä miten mahtaisi Oton keskittymiskyvyn käydä. Tällä kertaa ei kuitenkaan siis tarvinnut moista jännittää.

Otto teki kivan suorituksen, edelleen toivoisin enemmän voimaa siihen suoritukseen, mutta teknisesti se tekee mielestäni kohtuullisen hyvää työtä. Pari kertaa kontakti tippui seuraamisten aikana, kun Otto kääntyi katselemaan yleisöä. Mutta ehkä 90-prosenttisesti olin tyytyväinen seuraamiseen. Ok vire, hyvä paikka kun alun edistäminen talttui ja muutenkin skarppi yleisilme. Muissa liikkeissä ei pahempia puutteita tainnut olla. Tuomari ei juuri muuten suoritusta kommentoinut kuin että kisavalmis koira.

Kaupunkiosuus on monelle koiralle ihan läpihuuto juttu, mutta mua vähän jänskätti, että miten Otto suhtautuu häiriökoiraan. Turhaan huolehdin, Otto meni radan oikein mallikkaasti läpi, eikä häiriökoirakaan aiheuttanut mitään häiriötä Oton päässä. Tuomarin sanoin, kaupunkiosuuden vaikein osuus taisi olla koiran sitominen seinään, kun ohjaajan piti hetken aikaa tuumia, että miten sen hihnan siihen koukkuun kieputtaa. Ei mitään ongelmia, joten tästä eteenpäin Ottoa tituleerataan nimellä BH Otto.

1 kommentti: