sunnuntai 27. tammikuuta 2013

EVL-debyytti

Kävimme tekemässä eilen EVL-debyytin Janakkalassa, Ilkka Stenin tuomaroimana. Otto on vielä kovin kokematon, evl-liikkeitä on treenattu pari hassua kuukautta, enkä itsekään ole ikinä aiemmin kisannut erikoisvoittajaluokassa, joten aika monta liikkuvaa osaa ja jännityksenaiheuttajaa oli eilen. Ykköstulokseen ei ylletty, mutta kokemus oli hyvä ja avasi nyt sitten virallisesti ylimmän luokan kisat.

Paikalla istuminen 10 - ei ilmeisesti huomautettavaa.

Paikalla makaaminen 7 - Otto kuunteli jo ensimmäisen koirakon käskytyksen ja painui maihin. Ylösnousemiseen tarvittiin kaksi käskyä. Ihan normisettiä meillä, pitäisi ottaa oikeasti treenin alle.

Vapaana seuraaminen 8 - Paikka eli vähän, käännökset ei olleet oikein napakoita ja peruutuksessa taisi tehdä jotain kummaa.

Zeta 10 - Asennot kaiketi hyvät, seuraaminen olisi saanut olla voimakkaampaa ja mukaanototkin oli vähän niin ja näin.

Luoksetulo 8 - Otoksi hyvä! Tuli kohtuu reippaasti ja yritti tehdä napakat pysähdykset. Tän parempaan en usko meidän pystyvän.

Ruutu 9 - Merkki jäi vajaaksi, korjasi itse parempaan asentoon merkin taakse. Sen jälkeen ruutu-käskyllä kävi tsekkaamassa teipinpalat, jolla merkin ympyrä oli merkattu - kun totesi ettei ne olekaan kiinnostavia, niin lähti jolkottelemaan ruutuun. Ihme että se edelleen muisti, että mitä liikettä ollaan tekemässä. Loppuosa kai hyvä.

Ohjattu nouto 0 - Merkille vinoon ja tyhmänä itse käskytin edelleen seis, vaikka ollaan vaihdettu se siihen "pysyyn". Ottohan siis seisahtui ihan vinksalleen merkille ja jatkoi sujuvasti keskikapulalle. Tää ei nyt niin harmita, kun joka tapauksessa ohjattu on vielä ihan kesken.

Metskuhyppy 9 - Arpoi ja haisteli kapulaa nostossa ja palautusvauhti oli löysä.

Tunnari 0 - Haisteli hyvin, mutta ehti ottaa väärän kapulan sekunniksi suuhun, ennenkuin vaihtoi oikeaan ja palautti. Tää oli kyllä uusi ja kummallinen virhe, ei yleensä oo ollut ongelmana.

Kaukot 9 - Teki kaikki vaihdot ekoilla käskyillä (s-i-m-i-s-m), mutta oli kuulemma tullut vähän eteen melkein joka vaihdolla.

Yhteensä 229 pistettä ja 2-tulos.

Jossitteluhan on maalman tyhmin laji (ja siinä jos missä minä olen maailmanmestari), mutta JOS Otto olisi tehnyt normitunnarin ja saanut ysin, niin oltais just saatu ykköstulos. Tosin oli tossa sen verran petrattavaakin, että ehkä ei oltais mielestäni sitä ansaittu ykköstä - vielä. :-)

Korjauslistalle siis:
  • Kehään meno ja poistuminen ryhmässä, oli meinaan sen verran levotonta meininkiä!
  • Paikalla makuun alut ja loput 
  • Zetan seuraaminen ja mukaanotot
  • Metskun nostoon ja palautukseen voisi keskiä jotain kivempaa, vaikkei siitä koskaan varmaan tykkiä tulekaan
  • Merkin uuden "pysy"-käskyn sisäänajoa (myös ohjaajalle!) lisää, ensi kisoissa ei enää seisittelyjä ;-)
  • Merkin merkkaus teipeillä, ettei ole pikku-Otolle niin ihmeellinen asia
  • Ohjatun treenaus jatkukoon
  • Tunnaritsekkaus, että onko tää nyt sitten joku uusi ongelma - meidän varma liike...
  • Kaukoissa tekniikkaa lisää + matkan kasvatus kisamatkalle (tuntui meinaan pitkälle, enhän mä tolta matkalta oo monesti tehnyt, ainakaan ilman persalustaa...) 
Siinäpä noita, treenit jatkuu, ja seuraava suunniteltu ykkösyritys maaliskuussa.

KoiraNetiä selailtuani muuten totesin, että Otto taitaa olla Suomen ainoa karkkariholsku, joka on saanut tuloksen erikoisvoittajaluokasta. Joten jotain uraauurtavaa olemme saaneet aikaiseksi. :-)

1 kommentti:

  1. Otto on eka karkkari jolla tulos EVL:stä! Loistavaa! Vielä vähän lisää treenejä ja johan alkaa ykkösiä tulemaan!

    T. Mira

    VastaaPoista