torstai 14. maaliskuuta 2013

Suuntatreeniä ja muuta

Tämän viikon tokoreenilöistä muutama juttu muistiinpantavaksi:
  • Ruutu: Jos koira lähtee merkiltä väärään suuntaan, ei siis ruutua kohti, niin heti vaan koiran stoppaus, kehu ja sen jälkeen uusi ohjaus ruutuun. Viime viikollahan Otto lähti ruudun sijaan luoksetulon alkupaikalle, mikä oli justiinsa tehty ja minähän kutsuin Oton kokonaan pois ja tein uuden lähetyksen merkin kautta ruutuun. Ei siis näin, ettei koiralle vaan muodostu sellaista kuvaa, että ruutuliikkeessä voi joskus tulla ohjaajaan päin, jos ei heti osukaan ruutuun. Sama koskee ohjattua.
  • Tehtiin tällä viikolla suuntien harjoittelua kotona niin, että laitoin merkin olkkarin lattialle ja namikipot vasemmalle ja oikealle parin metrin päähän merkistä. Vaihtelevasti koiran lähetystä merkille (josta satunnaisesti palkkaa) ja siitä lähetystä vasemmalle tai oikealle. Aika kivasti katsoi suuntia. Mutta sitten siihen muistiinpantavaan. Jollain kerralla Otto meinasi oikaista merkin ohi ja kääntyi vielä väärään suuntaan. Erehdyin kieltämään siitä (varsin nätisti kuitenkin) ja Otto meni ihan ahdistuneeseen tilaan, että mihin ihmeeseen tässä pitäisi mennä. Tilanne saatiin kyllä purettua ja jatko meni ok. Mutta ei voi kun taas vaan ihmetellä, että kerran nätisti ä-ää saa koiran ihan tolaltaan. Niinpä siis kieltämisen sijaan pitää muistaa yrittää antaa selkeitä käskyjä (vaikkapa sitten stoppaus tällaisessa tilanteessa). 

Maanantain porukkatreeneissä Otto teki ruudun ensin niin, että kun se paineli merkiltä kohti ruutua, niin appari heitti sivusta patukan ruutuun. Ihan uusi juttu Otolle, toimi kivasti, vaikka lähti kyllä muutenkin rakettina merkiltä etenemään ihan suoraan ruutuun. Merkillä tosin keuli, jouduin stoppaamaan toistamiseen, kun kenotti kohti ruutua. Sen jälkeen tehtiin pari pelkkää merkkiä niin, että appari heitti lelun ja lopuksi heitin itse, viimeinen toisto oli jo aika hyvä, ok draivilla. Sen jälkeen Otto teki välihuilin häkissään ja toisella kiekalla tehtiin tunnari, käytti kerran väärää suussa, mutta vaihtoi kyllä heti oikeaan kapulaan. Ei vaan voi tykätä siitä, että välillä se käplii vääriä. Sitten hyppynoutoa (ihan normisetti) ja lopuksi vielä toinen tunnari (erinomainen).


Tokotreenin jälkeen tehtiin omineen tehtiin vielä vähän keppejä toisella kentällä. Saatiin yksinkertaisuudessaan hyvä neuvo eli jos toinen keppiväli ei vaan suju suorana, niin silloin otetaan vaan se kolmas väli pois (mikä kyllä sujuu). Ja hiotaan siis niille kahdella keppivälillä kepit suoraan linjaan, ennenkuin lisätään keppejä riviin. Ei pitäisi olla näin uskomattoman vaikeaa käyttää ihan omia aivoja tällaiseen ajatteluun! :D


Kotona ollaan tehty tuon ylläkuvatunalaisen suuntatreenin lisäksi tunnaria, joissa kertaalleen käyttänyt väärää keppiä suussa ennen vaihtoa omaan, muuten ihan napakymppisuorituksia isommallakin kapulamäärällä. Pitäisi ehkä uskaltaa tehdä isommilla keppimäärillä, jotta saisi sille etsintäkestävyyttä, ettei ala napsia vääriä siinä samalla etsiessään. Lisäksi vähän jääviä ja uutena sirkustemppuna vadin päällä kiertämistä. Nyt Otto osaa nostaa etujalat vadin päälle ja hakeutua ympäri vatia, kun itse liikun vadin vastakkaisella puolella. Seuraavaksi sitten sen kimppuun, että osaa kiertää vatia ilman minun apuja.



Viimeiseen väliin ei ole enää mitään treenioivalluksia, joten todetaan vaan, että olipa tänään taas kiva aurinkoinen ilma lumikenkäillä! Ja ottaa enemmän tai vähemmän suttuisia kuvia kännykän kameralla.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti