maanantai 15. huhtikuuta 2013

Tokon hallikauden päätös

Tokojen virallinen hallikauden päätös oli tänään, toki varmaan itseksemme käydään vielä halleilemassa ennenkuin ihanat kevätkelit saapuvat ja kentät ovat kuivaneet.

Aloitettiin metskuhypyllä, Otto oli aika hyvässä vireessä, eikä mitään ihmeempää huomautettavaa ollut. Ohjaaja tosin sai pyyhkeitä, että edelleen sanon "tuo"-käskyn liian myöhään, vaikka oikein ajattelin, että sanon sen heti koiran lähdettyä. Eihän tuo koira mitään tuo-käskyä edes tarvitse, hyppy riittää, joten ehkä jätän kokonaan pois, kun en kerran osaa sitä tarpeeksi nopeasti sanoa.

Sen jälkeen superhäiriöruutua. Ei ole tehty ruutua kertaakaan viimeiseen kuukauteen, ohjattua noutoa senkin edestä, ja sehän näkyi + häiriöiden vaikeus. Häiriö 1. Laitettiin ruutu normaalista poikkeavaan paikkaan lähelle agilityesteitä. Häiriö 2. Vaihdetiin törppöjen ja merkkinauhan värejä (jos sillä on vaikutusta, en tiedä). Häiriö 3. Laitettiin teipeillä merkin ympärille ympyrä. Häiriö 4. Laitettiin ruudun ympärille teipeistä häiriöpaloja. Häiriö 5. Jätettiin hyppynoudossa käytetty hyppyteline paikalleen merkiltä etuviistoon. Häiriö 6. Merkin ja ruudun välissä sivussa oli ainakin agility-A ja ehkä jotain muutakin sälää. Eli tällaisella setillä lähdettiin liikkeelle. Otto keuli ihan huolella merkille, joka kuitenkin ihan ok. Mutta sen jälkeen lähti selkeästi tekemään ohjattua kuin tykinsuusta, kun olisi jatkanut vaan suoraan kohti seinää, eikä ollenkaan hiffannut lähteä ruutuun oikealle. Sitä sitten tahkottiin, välillä O tsekkasi teipin palat, välillä teki merkkiä uudestaan, lopulta sain ohjattua kohti ruutua, mutta lamppu sillä syttyi varmaan vasta muutama metri ennen ruutua, että kappas tätähän me oltiin tekemässä. Ruudussa lelu valmiina.

Tähän väliin tehtiin merkin arvon nostatusta. Sama merkki kuin ruudussa, mutta eri suunta. Laitettiin agilityn putki mutkalle, lähetin koiran putkeen, josta vaihtelevasti suoraan merkille + välitön lelupalkka, tai vaihtoehtoisesti otin putkesta sivulle, parin metrin kuljetus, josta merkille + lelupalkka, tai sitten sivulletulon ja kuljetuksen jälkeen odotus niin, että liikkuri kävi tekemässä kävelyt ennen merkille lähetystä. O meni kivalla draivilla, tykkäsin!

Tämän jälkeen vielä alkuperäinen ruutu uudestaan, tällä kertaa muistaakseni lähti jo heti merkiltä oikealle (vai lähtikö?), mutta edelleen katseli menneessä agilityesteitä yms. Ruudussa lelu valmiina.

Sen jälkeen O häkkiin taukoileimaan hetkeksi. Sitten tehtiin tunnari, kapulat rivissä, oma toinen vasemmalta. Meni kerran oman yli, mutta palatessa otti suuhun ja palautti ravilla. Tosi hyvää työskentelyä silti, en tiedä, että miksi meni ekalla oman yli. Ei vieraiden käplimistä, jes!

Itseksemme otettiin kaikki jäävät naksutellen, ei virheitä. Kaukoista tehtiin muistaakseni aloitukset i-s-m ja s-i-m. Olivat hyviä. Sitten iski harjoitusten nolo-osuus. Ihmettelin Oton käytöstä, kun yhtäkkiä se alkoi vähän korvat luimussa katsella ja kävellä poispäin kentältä (ulko-ovelle päin) ja muuttui kummalliseksi venkulaksi. Ensin ajattelin, että ottaako se niin paljon häiriötä naapurikentän välillä kovemman kertaluokan käskyistä. En kuitenkaan uskonut tähän, sitten ajattelin että sattuuko sitä johonkin, mutta ei näyttänyt aristavan mitään paikkaa. Siinä vaiheessa kun O alkoi tehdä kyykistelyjä, niin ymmärsin, että sillähän on kamala p*skahätä! Suorilta pihalle ja sillähän oli maha ihan löysällä. Mitä lie syönyt! Voi mun poloista tokonaattoria, pitää vaan noutaa ja tehdä kaukokäskyjä, vaikka on melkein kakat housussa. Siihen nähden ihan hyviä suorituksia! :D Kakkaepisodin jälkeen vielä vähän kaukojen vaihtoja ihan läheltä, patukalla pelaamista ja luoksetulon alkujen vapautuksia.

Edelleen kivat treenit ja O oli alkuun älyttömänkin kivassa vireessä! Eikä lopussakaan ollut valittamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti