tiistai 18. syyskuuta 2012

Ampumiset ahdistaa

Ei näköjään mikä ole varmaa koiran kanssa touhutessa. Otolla ei ole esiintynyt minkäänlaista reagointia laukauksiin tai ylipäätään ääniin ennen kuin tänä syksynä. MH-kuvauksessa ekan kerran, mutta ajattelin sen johtuvan testin kuormituksesta, mikä ei tietenkään tee asiasta yhtään vähemmän harmillista. Mutta se mikä oikeasti tällä hetkellä mietityttää ja ketuttaakin on se, että nyt ongelma näyttäisi olevan käsillä ihan sitten vaan tottiksessakin ammuttujen laukausten kanssa. Seuraamisessa paikka elää ja paikallolo on vähän kiikun kaakun, että pystyykö O pitämään hermot kurissa ja pysymään maassa. Ollaan nyt vissiin neljästi treenattu paikallaoloa ampumisten kera. Pääsääntöisesti pystyy pysymään, mutta koiran ilme on sellainen, josta minä en tykkää sitten ollenkaan, en. Voihan video, jo tässä on tullut tuumattua, että jos trendi jatkuu tällaisena, niin taitaa pk-koiran ura lentää roskakoriin ennen kuin oikeastaan ollaan ehditty edes aloittaa. Toki jonkin verran voidaan treenata, mutta mitään übermäärää treeniä en pidä järkevänä. Ja onhan tavallaan samanlaisia ongelmia havaittavissa muutenkin, sillä jos vähän nokkonen polttaa tassun alla, niin ei pysty ollenkaan ilmaiseen maalimiestä, jos vähän kärpänen pörrää ympärillä, ei pysty tekemään tottista jne. Jossain vaiheessa on siis kai vaan myönnettävä, että minulla on käsissäni koira, joka tekee erittäinkin hyvää suoritusta silloin kun aurinko paistaa, linnut laulaa ja tähdet on oikeassa asennossa. Mutta ei tarvitse paljoa, kun pakka vaan hajoaa. Ja kun vietti ei riitä, niin vietti ei riitä...

Tottiksia ollaan veivattu muuten pikkasen, viikonloppuna päästiin tekemään hyppynoutoa kahdellakin eri esteellä sekä vinoesteellä. Ei ongelmia. Muutenkin aika takuuvarmaa settiä O on esittänyt jäävissä, luoksetulossa ja eteenmenossa. Jotenkin vaan puhti on ollut poissa ja tekeminen on ollut sellaista pikkusievää puuhastelua.

Mietin jo tulevien hakukisojen perumista, mutta katsotaan nyt vielä. Tänään käytiin hakumetsässä haeskelemassa äijät ja maasto sentään tuntuisi pelittävän kohtalaisesti.

Ekaksi tyhjä oikeaan etukulmaan, vähän meni siksakkia, mutta tarkasti kuitenkin kulman. Vasemmalle tehtiin puolipakeneva täysumppariin. Haukkujan reilut parikymmentä. En tiedä, että oliko ehtinyt huhhailla piilolla, mutta ilmaisu kuulosti hyvälle. Jes! Seuraavaksi valmis oikealle puolelle, ilmaisu siihen saakka, että olin paikanpäällä, josta suoraan vapautus palkalle. Seuraavaksi valmis vasemmalle puolelle, etsi hyvin, löysi, haukkuja 25. Viides pisto oikealle ääniavulla, O etsiskeli vähän aikaa, teki hyvin töitä, löysi ja ilmaisu vajaa 30 haukkua. Vika maalimies vasemmalla ääniavulla, ilmaisu reilu parikymmentä. Oli kuulemma kerran ehtinyt kusaista ennen ilmaisun aloitusta, josta mm oli kieltänyt nätisti, sen jälkeen hyvä ilmaisu. Kaikenkaikkiaan siis aika näpsäkkä treeni! Viime viikon torstaina tehtiin muistaakseni tuollainen aika samantyylinen treeni. Paitsi että kummassakin etukulmassa oli maalimiehet ja yksi tyhjä oli vasta edempänä radalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti