tiistai 4. syyskuuta 2012

Uusia temppuja

Heti kisojen jälkeen piti tulostaa EVL:n säännöt tsiigailtavaksi, vaikka suunnilleen tiedänkin, että mitä liikkeitä uusi luokka tuo tullessaan. Niin se vaan nälkä kasvaa syödessä ja ajattelin nyt sitten vielä kuitenkin jatkaa tokoliikkeiden hinkuttamista, vaikka jossain vaiheessa olin jo sitä mieltä, että saa koko tokoilut jäädä vähäksi aikaa.

Tämän illan ohjatuissa treeneissä aloimme katsella niitä uusia liikkeitä ja tehtiin ensimmäisiä testailuja. Ohjattua noutoa aloitettiin suuntien opettelulla. Ohjattujen kapuloiden tilalle laitettiin pienet ämpärit nameja varten. Otto laitetettiin merkille seisomaan ja ensin laitettiin namiämpäri merkin kanssa samalle linjalle, jonne koira vapautettiin käsimerkin kanssa. Sen jälkeen namiämpäriä lähdetiin liikuttamaan kohti lopullista paikkaansa ja vapautettiin koiraa merkiltä ämpärille. Sama toiselle puolelle. Tää nyt oli luonnollisesti helppoa koiralle, joten näitä nyt sitten jatketaan ja aletaan pikkuhiljaa tekemään niin, että koira on siinä merkillä ja itse aletaan liikkua lähemmäksi varsinaista aloituspaikkaa, josta vapautetaan ämpäreille.

Toisena juttuna katsottiin merkkiä. Ollaan joskus muinoin harjoiteltu sitä, mutta en usko, että Otolla on enää mitään muistikuvaa aiheesta. Nyt siis niin, että ohjataan koira kädellä merkin taakse (aina samalta puolelta merkkiä), josta palkka. Ja tässäkin aletaan pikkuhiljaa kasvattamaan ohjajaan ja merkin etäisyyttä. Otto oli ihan liekeissä tästä liikkeestä, sille tuntuu sopivan parhaiten uusien temppujen opettelu. Kaiken kaikkiaan O oli eilen tosi kivassa vireessä, loppuun se sai vielä tehdä pari maahanmenoa (tai jotain, en muista enää) ja juoksennella pallonsa kanssa.

Toisessa setissä otettiin paikallaistuminen niin, että jätin alustan etutassujen eteen, josta tarjoilin palkan. Kävin kahdesti piilossa ja palkkasin kerran välissä. Aika virkamiesmäisennäköistä pönöstystä. Hyvä! Paikallamaakaaminen häirittynä oli hyvä, mutta perusasentoon tarvittiin jälleen kaksi käskyä, vanha vika siis palasi kehiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti