keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Esteitä ja eteenmenoa

Tiistain tokotreeneissä ajatukseni oli tehdä kaksi settiä, ekalla kierroksella toko-juttuja ja toisella kierroksella pk-juttuja. Ja niinpä tehtiinkin.

Toko-kierros aloitettiin ohjatun noudon suuntien opettelulla. J kävi viemässä namit kipoille, jonka jälkeen ohjasin Oton merkille, josta edelleen vapautus oikeaan suuntaan. Huomaa, että heti kun on itselle uusia juttuja, niin tulee töpeksittyä oikein urakalla. Ajattelukyky katoaa jonnekin. Kaikenlaista viritystä tuli tehtyä matkalla, mutta jos laittais vaan itselle muistutuksesi, että miten kannattaisi treenata. Eli itsekin kun käy viemässä namit, niin tekee sen normikierroksen kaikkien kippojen ohi. Merkillä nami + huolehdittava, että suorassa merkin takana. Sen jälkeen ohjaus selkä suorana eikä ihan siitä merkiltä kiinni, että koiralla olisi edes teoreettiset mahdollisuudet nähdä, että mihin ollaan ohjaamassa. Ja jos menee väärään suuntaan, niin seis+josta nami+ohjaus oikeaan. Eli eikun toistoa vaan. :-) Lisäksi merkin opettelu erikseen jatkuu. Nyt Otolla tuntuu olevan vallalla se, että helposti kiertää merkin toisella puolella ja kun ei oikein tiedä, että mitä siltä odotetaan, niin alkaa läiskiä käpälällä merkkiä, samaan tyyliin kuin se tekee targetilla. Joo, jatkamme käsiohjausta vielä hetken.

Tämän jälkeen otettiin zeta, kun ajattelin sen palvelevan samalla myös pk-jääviä. Ei olla ikinä otettu zetaa, juuri muuta huomautettava ei ollut, kun että viimeisellä käännöksellä O oli jäänyt tuijottelemaan tötteröä. Täytyypä siis ottaa seuraamisharjoituksia tötteröiden lähellä. Ja alussa sattui työtapaturma, kun koira keuli seuraamisessa eikä selvästikään oikein kuunnellut, oli istu-käskyllä kyllä istunut, mutta sitten  mennyt ihme lysyyn ja painunut maahan. Otettiin alusta uusiksi ja nyt kaikki asennot oli hyvät (i-m-s).

Toisella kierroksella käytiin yhdessä viemässä patukka kentän laitaan odottamaan eteenmenoa. Aloitettiin hyppynoudolla 80 cm esteellä, oli hyvä. Sen jälkeen estenouto agility-A:lla (kun ei oikeaa estettä ollut tarjolla), oli hyvä. Eteenmeno, vähän meinasi venkoilla seuraamisessa, mutta vielä ihan ok, eteenmeno vähän kaarella, mutta hyvä silti. Lopuksi nostettiin este vielä 105 cm korkeuteen ja hyppyytin namilautasella kahdesti edestakaisin. Sen jälkeen vielä 90 cm menohyppy niin, että patukka oli toisella puolella. Nääkin hyvät, kerran taisi kolauttaa takaisinhypyssä.

Kaikenkaikkiaan Otto oli tosi kivassa vireessä, ehkä kesä ja helle ei vaan sovi meille tai sitten itse osaan ohjata jotenkin lungimmin, kun ei ole toko-koepainetta niskassa. Niin tai näin, mutta tuntui kivalta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti