torstai 18. lokakuuta 2012

Uusi lajivaltaus

Kun pk-koiran ura on ainakin toistaiseksi jäissä, niin tilalle piti heti alkaa kehittää uusia kuvioita. Olen aina silloin tällöin miettinyt, että agility voisi olla hauskaa puuhaa, mutta muiden lajien viedessä niin paljon aikaa on se jäänyt vain suunnitteluasteelle.

Nytpä siis tartuttiin härkää sarvista ja käytiin käyttäytymässä yhteistyötestissä saadaksemme harkkapaikan agilityn alkeisryhmään. Toive toteutui ja ensi viikosta lähtien päästään testailemaan, että miten niitä esteitä oikein mennään. Muinoin briardin kanssa agilitattiin jonkin verran, mutta ainakin termiviidakko ja muut kiemurat tuntuvat paaaljon vaativammilta kuin silloin muinoin. Innolla odotan ensi viikkoa!

Kotona ollaan tällä viikolla jatkettu sisätokoja. Merkki sujuu aika kivasti jo pitemmältäkin matkalta. Jäävät on olleet hyvät. Ja kaukot kanssa parin metrin etäisyydeltä. Eilen tosin tuli todistettua, että ei se ihan selvää ollut vielä Otolle, että mitä se "merkki" -sana tarkoittaa. Oltiin ensin otettu merkkiä, jonka jälkeen otin kaukoja takapalkalla niin, että namialusta oli siellä merkkitötterön vieressä metrin päässä. Kun sitten yritettiin uudestaan merkkiä, niin O juoksi innolla sinne pakastepurkin kannen luokse. Kun yritin korjauttaa merkin taakse, niin se vaan tökkäisi jalalla kantta, että tässähän tämä on, etkö eukko nää?! Sen jälkeen nostin kannen olkkarin pöydälle ja uusi lähetys merkille. Edelleen koira vaan meni pöydällä olevan kannen luo ja laittoi oikein kuononsa oikeaoppisesti läpyskän päälle. Kun sitten vihdoin tajusin poistaa koko kannen huoneesta, niin johan taas muistui mieleen, että ai juu, se merkkihän olikin tuo tötterö! Otto <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti