tiistai 30. lokakuuta 2012

Ekat agilityt ja tokoreenilöitä

Viime torstaina se sitten alkoi, agility. Jonkun verran Otto tuntui ottavan painetta naapuriradan menosta, mutta ihan innoissaan otus vaikutti olevan. Otettiin matalia kolmen sarjan hyppyjä niin, että O juoksi palkalle tai olin itse ottamassa vastaan. Eipä niissä kummempaa vaikeutta. Putki oli ekalla kerralla vähän jännä, toisella kerralla ihan ok ja kolmannella kerralla oli jo kamala kiire putkeen. Sama pussin kanssa. Kontakteja alettiin harjoitella maassa olevalla puomilla ja nenäkosketuksilla alustan kanssa. Kivaa oli, ainut ongelma on vaan kärsimätön ohjaaja, joka haluaisi ihan heti samantien opettaa vaan kaikki esteet ja päästä eteenpäin. ;-)

Tokoa ollaan tehty hallilla, kotona ja kentällä. Ruutua on tehty pari kertaa niin, että merkiltä lähetin ruutuun, O tiesi palkan paikan, joten hyvällä draivilla ruutuun. Merkki sujuu kivasti jo matkankin päästä. Paitsi kun se yhdistettiin hallilla ekan kerran ohjatun suuntien treenaamiseen, niin johan taas ratas näytti raksuttavan Oton kuupassa. Herra Otto ei sitten ei niin millään ymmärtänyt, että joutuu ensin menemään merkille. Ja sen jälkeen ei sitten millään ymmärtänyt, että mitä ne suunnat tarkoittikaan. Jouduin aika monesti stoppaamaan sen matkalla keskikupille. Otto meni jo vähän epävarman näköiseksi, mutta saatiin ihan ok toistojakin tehtyä. Tästä koutsin kommentti, että jos koira menee epävarman näköiseksi, niin ei mun siihen samaan mielentilaan pidä mennä, vaan käskyttää edelleen ihan normisti. Hyvä huomio...

Tänään ohjatun suunnat merkin kanssa meni kaikki nappiin. Ekalla kerralla O yritti ohittaa koko merkin, mutta ei enää sen jälkeen mennyt vipuun ja suunnat meni joka kerta oikein. Bra!

Metskuhyppynoutoa on tehty kotona normikokoisella esteellä, tekee nykyään ihan ok. Hallilla tehtiin matalalla esteellä pari toistoa, vauhtia sais olla lisää, mutta muuten ok, kapula pysyy jo suussa ja kykenee hyppäämään. Palkkana olis varmaan parempi patukka, joskus se ei oo vaan oikein toiminut noudoissa, mutta nyt toimi siten, että luovutuksen jälkeen sai saalistaa patukan.

Hallilla tehtiin paikalla istuminen (alusta tassujen edessä, aika pari minsaa, olin näkyvissä koko ajan) sekä paikalla makuu (omalla vuorolla alas ja ylös, olin piilossa, aikaa vajaat pari minsaa). Ei huomautettavaa.

Zetan tein tänään (muistaakseni i-s-m), palkkasin kaikista asennoista, kaikki nappiin ja seuraaminen hyvää.

Haukutusta muistin tehdä viime viikolla kerran, jolloin se oli aika kivassa moodissa. Sitten koko haukutus taas unohtui, mutta tällä viikolla hallilla tehtiin taas. Ekalla kiekalla otti häiriötä ovesta kulkevista koirista ja haukkuihan tuo, mutta ei siinä oikein ollut oikeaa ilmettä. Toisella kiekalla oli jo vapautuneempi, otti jopa askelia kohti, josta sai palkan. Tosin sitten tulikin irrotusongelma, mutta se nyt korjaantuu vaan selkeämmällä käskytyksellä. Tätä jatketaan ja koitetaan vähän kasvattaa sikapossuasennetta Otto-koiraselle.

Sisähommina on otettu tunnaria ja kakeja, niissä ei kummempia huomautettavia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti