sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Esineitä sankassa metsässä

Eilen esineruututreenit jatkuivat. Tallailin noin 50 metriä leveän kaistaleen, mutta syvyyttä tällä kertaa vähemmän. Alue oli suoraa nousua mäkeen ja sen vuoksi tuli pihistettyä vähän syvyydestä. Vein neljä esinettä valmiiksi ja koira hommiin. Hyvin irtosi loistavalla asenteella, mutta tykkäsi selkeästi työskennellä tuulen alapuolelle päin ruudun poikki oikealle. Metsä oli aika sankkaa, joten en nähnyt missä koko koira viiletteli, sen tiedän, että välillä alueen oikean laidan ulkopuolella, mutta varmaan haju painui sinne.

Ekalla lähetyksellä ei irronnut mitään esinettä. Tokalla lähetyksellä paineli oikeaan takakulmaan ja toi ekan esineen. Nätti luovutus + palkka. Seuraava esine taisi nousta keskeltä heti ekalla yrittämällä. Viimeiselle esineelle lähetin ehkä kerran tai pari ja sitten se karvakorva jo viilettikin nätisti hanska suussa takaisin, luovutti hyvin ja sai palkkansa.

Kävin sen jälkeen juottamassa Oton autolla ja lähdettiin tallustelemaan metsälenkille. Mentiin alkuun alueen läpi, että käydään poimimassa se neljäs "vara-esine" pois. Aika pian O bongasi pienen heijastinhevosen ja mulla on aika vahva uskomus, että se on kyllä sen bongannut jo ekalla lähetyksellä, mutta ei ole halunnut tuoda. Tai sitten vaan sattui oivallisesti heti törmäämään pikkuhevoseen, mene ja tiedä. Maasto oli vähän vaikea ja ilma tuulinen, mutta tosi kivasti Otto teki hommia.

Tänään otettiin kotipihalla pahvieste hyppynoutoja painavalla kapulalla. Kahdella ekalla ei ongelmia suuntaan eikä toiseen, jes! Hyvät luovutukset ja hyvä ilme. Väliin yksi tunnari, jossa palikat kellotaulumuodostelmassa. Ei näpsinyt vieraita kapuloita ja palautti hienosti omansa. Sen jälkeen vielä yksi hyppynouto. Heitin ekaksi kapulan vinoon vasemmalla ja kävin korjaamassa esteen taakse (en heittänyt uudestaan). Niipä O olisi lähtenyt kiertämään esteen, josta huomautin ja palasi takaisin. Taitaa siis olla joku ymmärrys, että aluksi pitäisi hypätä, ei vaan tuu vielä selkäytimestä. Sen jälkeen ei ongelmaa ja otettiin vielä neljännen kerran siten, että kämmäriohjaaja osasi heittää suoraan. Jossain vaiheessa täytyy alkaa vaan treenailla noita vinoja heittoja tarkoituksellakin, mutta vahvistetaan vielä helpoilla suorilla ylipäätään liikkeen ymmärtämistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti