perjantai 18. toukokuuta 2012

Helatorstain haut

Käytiin eilen koeajolla uudessa hakuryhmässä. Treenaillaan jatkossakin vanhan porukan kanssa, mutta treeniajat meinaa mennä päällekkäin muiden juttujen kanssa, joten siksi lähdin etsiskelemään uutta hakuporukkaa vanhan rinnalle.

Tänä keväänä on tasan yhdet treenit alla, eikä pahemmin olla muutenkaan treenattu vieraissa porukoissa, joten en tiennyt, että mitä odottaa. Niinpä tehtiin ihan perustreenit, jotta ylipäätään näen, että mitä pitäisi alkaa treenata.

Etukulmiin valmiit maalimiehet sivurajoille, ilmaisut siihen asti, että olen itse paikalla. Otto oli hyvässä moodissa, teki kohtuu suorat pistot, mutta ensimmäisellä ilmaisun aloitus tökki pahasti. Oli ehtinyt huhhailla ja haistella maata ja vasta avustettuna aloitti haukun. Haukku oli katkonaista. Ohjeeksi sain, että ei pysähtelyä matkalla, jos haukku loppuu. Sen sijaan suoraan paikalle ja vapautus vasta sitten, kun haukku on hyvä. Toinen maalimies meni jo mallikkaasti ja ilmaisu alkoi hetimiten, eikä ollut niin katkonaistakaan enää.

Kolmas ja neljäs maalimies siirtyivät 40-50 askelta eteenpäin, haukuja parikymmentäm josta palkka, menin paikalle. Nyt alkoi pisto-ongelma tulla esiin, joka tuli todettua jo viimeksi. Alkaa voimakkaasti kaartaa eteenpäin edettyään noin parikymmentä metriä. Otin pistolta pois ja lähetin uudestaan, jolloin upposi kohtuullisen suoraan ja teki löydön. Hyvä ilmaisu. Neljännellä riitti yksi lähetys, mutta jälleen lähti aika pian kaartamaan eteenpäin, sai kuitenkin kai hajun ja korjasi maalimiestä kohden. Ilmaisu hyvä.

Eli nyt siis ihan oikeasti vahvistetaan suoria pistoja äänillä / haamuilla syvälle. Ilmaisuissa ei ollut ongelmaa ekan töpeksinnän jälkeen, mutta katsotaan miten edetään. Tiedossa sen sijaan on, että umppari-ilmaisut tökkii, varmasti tulee sijaistoimintaa, haahuilua ja haistelua ennen ilmaisun aloittamista. Eli näitä siis jatkossa.

Ja varmasti jatketaan tässä uudessa porukassa, vaikutti hyvältä!

Illalla kotipihalla vielä matalat estenoudot painavalla kapulalla x 2. Ei huomautettavaa hypyissä, pidossa eikä luovutuksessa, ekalla kerralla tosin varasti kun oli niin täpinöissään.

Ruudun paikkaharjoitukset oli sieltä ja syvältä. Otin läheltä ruutuun hakeutumista, mutta ei Otto-paralla vaan välähtänyt valo, että missä on oikea paikka. Tarjosi ruudun kulmamerkkiä, etunauhan etupuolta, takanauhan takapuolta jne. Välillä tein yhden lautasella tai kävin taputtelemassa ruudun oikeaa paikkaa. Toistoja aika monta, välillä eksyi jopa oikeaan kohtaan, mutta sitten taas oli paikka kateissa. Loppuun saatiin yksi hyvä suora hakeutuminen oikeaan paikkaan, johon lopetettiin. Huoh! Ei se vaan taida tajuta ollenkaan, että sinne tötteröiden sisään pitäisi mennä.

Sisällä vielä kaukoja ennen iltaruokaa, josta ei sitten tullut taas yhtään mitään. O oli sen verran kiekoilla tulevasta iltasafkasta, että meni hosumiseksi. Ja kun meni hosumiseksi, niin multa alkoi mennä hermot. Ja kun multa alkoi mennä hermot, niin Otto joko alkoi säätämään omiaan (tekniikka kateissa, hypähteli eteenpäin tai teki mitä sattuu) tai jäätyi kokonaan paikalleen tai alkoi huohottaa ja hössöttää. Ei siinä mielentilassa (kumpikin!) voi olettaa onnistuvan, joten peli poikki.

Tänä aamuna aamuruoan jälkeen tehtiin uudestaan tekniikkatreeniä. Olin itse rauhallinen ja selkeä, koira oli jo lähtökohtaisesti sopivan flegmaattinen. Ja näillä eväillä onnistuttiin tekemään muutama oikeinkin nätti i-s-m & m-s-i -setti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti