lauantai 19. toukokuuta 2012

Hierojalla

Otto kävi elämänsä ensimmäistä kertaa hierojalla eilisiltana. Vähän kai se on hullua viedä koiraa hierojalle, kun tässä taloudessa olisi pari kappaletta kaksijalkaisiakin, joiden olisi syytä käydä hierojalla. Halusin kuitenkin saada jonkun ammattilaisen kopeloimaan Oton lihaksistoa, että miltä se vaikuttaa ja onko suurempia jumituksia havaittavissa.

Ensin Ottoa vähän jänskäsi koko hierontatouhu, mutta hyvinkin pian se rauhoittui pötköttelemään kyljellään ja otti hoidot vastaan. Oikein reipas karvakorva! Hieroja totesi Oton olevan erittäin hyvässä fyysisessä kunnossa, lihasmassaa löytyy, mikä ei tietenkään olekaan mikään ihme viime talven hiihtokauden ja alkaneen juoksukauden vuoksi. Koira oli kauttaaltaan hieman jumissa, mutta ei mitenkään äärettömän pahasti. Lantion alueella oli eniten jumitusta, joka omalta osaltaan saatyaa vaikuttaa myös takapään lihaksistoon. Hieman oli myös havaittavissa kireyttä vasemmalla puolella kaulaa ja vastaavasti oikeassa takajalassa vastakkaisia puolia enemmän. Huojentavaa kuitenkin, että mitään suurempia jumituksia ei löytynyt.

Tänään Otto pääsi päivällä hommiin, kun oli vuorossa hakutreenit. Ajatuksenani oli keskittyä tänään pelkästään niihin suoriin pistoihin ja ohjeistin maalimiehet matkaan. Eli käytettäisiin kummallakin puolella samoja liikkuvia maalimiehiä, ensin molemmat etukulmat, sen jälkeen liikkuvat noin 60 askelta eteenpäin ja vielä kolmansille pistoille kummallekin puolelle 60 askelta eteenpäin. Jokaisella otettaisiin äänet / haamut näkyvyydestä riippuen ja haukkuja noin 10-15 kpl. Teoriassa hyvä suunnitelma, mutta käytäntö vähän ontui. Olisi vielä selvemmin täytynyt ohjeistaa, että katsovat keskilinjalla olevan apumiehen mukaan, että pistoista saadaan varmasti suorat. Oma moka, kun en tätä hoksannut sanoa.

Eka pisto vasempaan etukulmaan hyvä + ilmaisut hyvät. Toinen etukulma hyvä + ilmaisu hyvä. Kolmannella alkoi sitten mennä vikaan. Maalimies oli liikkunut ilmeisesti entistä kauemmas keskilinjasta, eikä liikkunut sitä 60 askelta suoraan. Otettiin ääni, jolloin totesin, että joudun lähettämään vahvasti takaviistoon. Otto teki lenkin, pitkän piston, mutta ei löytänyt. Lähetin toiste ja sama toistui. Sen jälkeen otettiin maalimies näkyville, O sai näköhavainnon, teki piston ja ilmaisi hyvin. Neljäs mm kohtuu hyvä, muistaakseni vähän risteili edestakaisin, mutta eteni kuitenkin mielestäni kaikenkaikkiaan suoraan, ilmaisu hyvä.

Viides maalimies haamuna, hyvä pisto ja ilmaisu. Kuudetta maalimiestä jouduttiin jälleen ohjailemaan oikeaan paikkaan, kun oli hullusti vinossa ja superkaukana, niinpä jouduttiin venailemaan vähän aikaa vasemmalla puoella, että maalimies saatiin hakkuuaukean reunaan. Tätä yritettiin haamuna, mutta O ei nähnyt. Otettiin ääni, mutta O lähti kaartamaan vinosti taaksepäin, josta kutsuin pois. Uusi ääni, jonka jälkeen teki hyvin ja ilmaisi hyvin.

Aika paljon sai siis Otto juosta ja vaikka väliin saatiin nättejä suoria pistoja, niin ihan turhaan tuli vääränkinlaisia pistoja. Jatkossa siis selkeämmät ohjeet, tämä itselle muistiin. Se mikä sen sijaan oli hyvää, niin Otto jaksoi hyvin loppuun saakka, vaikka pistoja tuli monta (yhteensä kai 9 pitkää pistoa) sekä aloitti ilmaisut välittömästi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti