tiistai 29. toukokuuta 2012

Missä se ruutu oikein on?

Edellisen tekstipäivityksen jälkeen ollaan treenattu pari kertaa tottista, mutta ei niistä sen enempää mainittavaa. Ruudut vähän tahmii ja jossain välissä tuli otettua asfalttikosketusta sen verran (ei tosin sinällään liittynyt itse ruututreeniin), että pikkurilli aukesi, kipeä on vieläkin. Estenoutoja otettiin viime viikolla, oli muuten hyvät, mutta kapula tuppasi hukkumaan pitkään ruohikkoon ja voikukkiin, enkä edes itse meinannut löytää kapulaa kun lähdin etsimään sitä. Positiivista oli, että sinällään kiipeämiset ja noudot oli hyvät, ainostaan kapulan etsiminen oli vaikeaa. Paljon muuta ei kai oo treenittykään.

Tämän illan tokotreenit sen sijaan voisi kirjata tarkemmin ylös. Aloitettiin -yllätys yllätys- ruudulla. Eka kerta niin, että tein normialkuvalmistelun, jätin koiran odottamaan normietäisyydelle, mutta kävelin itse parin metrin päähän ruudusta käskyttämään. Otto haki hyvin ruudun paikan ja löysi sieltä vielä helpotukseksi läpinäkyvän lätkän, johon sai palkan. Hyvä! Sen jälkeen ruutuun lähetyksiä parin metrin etäisyydeltä, eka meni tietty hyvin, kun siellä oli ollut se lätkä. Seuraavaksi toiselta sivulta meni ruutuun, mutta jäi liian eteen, josta korjasi ruudun ulkopuolelle, takaisin ruudun etuosaan, jonka jälkeen tehtiin "nappaustemppu". Kävin mukamas nappaamassa "jotain" ruudun takaosasta, sieltä minne Ottiksen olisi pitänyt osata mennä. Sitten uusintalähetys ja johan onnistui. Sen jälkeen kolmannelta sivulta, taisi mennä muistaakseni ok heti ekalla yrittämällä. Vikaksi lelu takanauhan alle, jonne lähetys täydestä matkasta, hyvä ilme ja vauhti + leikit ruudussa loppuun. Näitä kolmea variaatiota jatketaan.

Metallinoutoa tehtiin niin, että parin metrin palautuksen jälkeen naksu ja vapautus taakse lautaselle. Tähän muistiksi, että noutoja pitkältä matkalta. Helpompaa tehdä niin, että jättää koiran alkupaikalle, käy heittämässä reilusti edempää ja lähettää koiran vaikka siitä matkan varrelta. Positiivista oli (vaikka niitä laukka-askeleita ei paluuseen vieläkään saatu), että otti kapulan suht nopsasti ja kun oli pudottanut matkalle (naksun jälkeen), lähti oma-aloitteisesti hakemaan uudestaan.

Sitten Ode välijäähylle autoon ja sen jälkeen piilopaikkamakuu. Oli kuulemma katsellut viereistä Nipsu-airistyttöä ja olivat kuulemma heilutelleet toisilleen häntiäkin. Kiellon jälkeen oli katselu loppunut ja palatessa oli näytti olevan skarpisti, ei ollut valahtanut lonkka-asentoon. Perusasentoonkin nousi ekalla käskyllä.

Sen jälkeen hyppynouto painavalla kapulalla, esteen korkeus 70 cm. Ei varastanut, nätti hyppy, hyvä nouto, mutta luovutus himpun kaukana. Toiselle kiekalle korotin 80 cm:iin, kolautti mennessä takatassut, ei onneksi vaikuttanut vaan paluuhyppy oli hyvä, hyvä tiivis luovutus. Loppuun vielä ylihypytys kumpaankin suuntaan heittämällä namit, itse olin esteen vieressä. Ei onneksi näyttänyt tällä(kään) kertaa Otto säikähtävän kolautuksesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti