maanantai 4. kesäkuuta 2012

Valmistautumista

Ai että mitenkäkö niinkuin kisoihin valmistautuminen olisi jäänyt viime tinkaan? Onhan tässä vielä monta päivää, alkaa vaan ahdistus nousemaan, joten pakko oli pakata rekku takakonttiin ja ajella kentälle esteiden vuoksi. Vaan sielläpä olikin julmettu määrä sakumaanikkoja pureskelemassa hihoja, joten ei edelleenkään päästy koittamaan sitä metristä hyppynoutoa. Täytyy varmaan ottaa kohta jo plan B käyttöön ja mennä joku aamu kentälle kukonlaulun aikaan, että edes kerran (joo, säälittävää!) saisin koitettua, että meneekö tuo koko sessu kapulan kanssa metrisen esteen yli?!

Vinoestettä sentään päästiin testaamaan, mutta kävipä sitten sama kuin viimeksi. Kapula hukkui heinikkoon ja kun O ei heti bongannut kapulaa, niin kiipesi tyhjin suin takaisin. Hoksasi kyllä itse virheen, sillä lähti samoin tein samaa reittiä takaisin. Sitten löytyi jo kapulakin, mutta kiertäenhän sitä olisi tultu. No, tää nyt oli tällainen totaalinen "pakka sekaisin" -yritelmä. Niinpä uudestaan vaan, tällä kertaa nätti odotus, kiipeäminen, kapulan etsintä (ja löytö!), takaisin kiipeäminen ja luovutus. Tosi nätti! Nyt siis huolenaihe lähinnä on, että jos Otus ei heti näe kapulaa, niin saattaapi olla, ettei malta jäädä etsiskelemään.

Jäävät hyvät. Eteenmenossa käytin purkkia, jotta saisin tyypin lakoamaan maahan. Ei se mikään tyhmä otus ole, perjantaina käytiin junnailemassa pariin kertaan tällaisia eteenmenoja ja tänään ekalla käskyllä jo tippui maihin. Mutta joo, on täysi arvoitus, että mihin suuntaan se kisoissa lähtee etenemään JA putoaako se maihin ekalla käskyllä. Oliskohan vähän aiemmin kannattanut alkaa treenata eteenmenon maahanmenoa?!

Illan ilostus oli kuitenkin esineruutu - superhyvä sellainen. Alue aika sankkaa metsikköä, koko 30m x 50m, kolme esinettä, kaksi vasemmalla puolella ruutua noin puolessa välissä syvyyttä ja takarajalla. Kolmas esine oikealla laidalla noin 10 metrissä. Piti meinaan testata sitäkin (ennen kisoja), että ymmärtääkö Ottis pitää nenänsä auki jo alueelle lähtiessään.

Eka lähetys ok, laaja, mutta tulokseton. Toinen lähetys hyvä ja suora, juoksi lähemmästä vasemman puoleisesta esineestä ohi, sai hajun, palautti nätisti. Kolmannella lähetyksellä takarajan esine, palautus nätisti. Neljännellä lähetyksellä lähti vähän hölköti hölkkää, haistoi lähellä olevan lelun, kiersi jonkin aikaa ennenkuin paikallisti sen, palautti nätisti. Jäi huisin hieno mieli pienestä koiranpojasta ja sen työskentelystä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti