keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Jees-tokotteluita ja hämmentäviä esineitä

Juhannus meni sairastaessa flunssaa, näköjään sen voi kesälläkin saada. Mökille oli pakattuna esineruutukamaa ja tokotarvikkeita, mutta ei tullut käytettyä niitä sohvan pohjalla maatessa. Otto sai ulkoilla ja hakea keppiä vedestä, tällä kertaa tosin vähän kontrolloitiin uimisen määrää, ettei vesihäntä iske viime kesän tyyliin.

Eilen illalla kunto alkoi tuntua sen verran terveeltä, että lähdettiin tiistain tokotteluihin. Mitään kovin kummoista ei kyllä saatu aikaiseksi. :-) Ruutuun menoa ja ruudusta poistumista vaan. Ruudun takanauhalla oli patukka valmiina. Valmisteluissa O meinasi jo vähän keulia ja kun otettiin alku liikkuroituna, niin hänpä olisi lähtenyt ruutuun jo liikkurin käskystä. Uusi valmistelu ja uusi yritys, tällä kertaa pysyi takapuoli maassa minun käskyyn asti. Lähti suoraviivaisesti ruutuun, mutta lopussa vähän himmaili ja selvästi katseli hiekassa olevia kuopimisjälkiä, jotka oli etukulman tötterön vieressä. Meni kuitenkin suoraan ruutuun ja sai palkkansa. Toisella toistolla ihan jees, edelleen se vähän minusta sivusilmällä mennessään esim. katseli luoksetulomerkkejä sivussa, mutta meni kuitenkin ruutuun. Sen jälkeen sitä ruudun loppuosaa. O on sen verran putkiaivo, että kun sen sinne ruutuun jätti makaamaan, niin eihän se sieltä ymmärtänyt pois tulla. Tehtiin ihan normikävelyt ja kun huusin, niin eihän se hievahtanutkaan tai sitten hievahti, mutta oli selkeästi sen näköinen, että pitiköhän tässä liikkua vai maata vai mitä tässä pitää tehdä. No, tehtiin toistoja muutaman kerran, josta aina lelupalkka, kun pääse rinnalle asti. Ei muuta.

Tänään käytiin itseksemme treenamassa tokoja. Tein ruudun valmiiksi patukkapalkalla. Ensin alkuun seuraamista ja käännöksiä, hyvä paikka ja vire. Sen jälkeen ruudun valmistelevat ja lähetys ruutuun. Ymmärsi kyllä, että mitä liikettä ollaan tekemässä, mutta lähti ihan himpun vinoon vasemmalle ja päätyi ruutuun sisälle vasemman laidan kautta. Meni sinne patukan vetämänä, jos olisi ollut tyhjä ruutu, niin tuskin olisi mennyt. Otettiin toisto, luonnollisesti tämä hyvä. Sen jälkeen luoksetulon stoppia pallolla, eka niin, että heitin pallon samalla kuin annoin käskyn. Ja toisella kerralla vasta käskyn jälkeen, oli aika nätti stoppi Otoksi. Mutta sittenpä taas alkoi esiintyä sitä luoksetulon himmailua, otin suoran luoksetulon, josta vapautin jo parin metrin jälkeen. Tämän jälkeen ruudun loppuosan harjoituksia niin, että jätin Oton vaan randomisti kentälle makaamaan, liikuin itse pois päin ja huusin "sivulle", ensin vähän autoin liikkeillä. Muutaman toiston jälkeen muistaakseni tuli jo pelkällä suullisellä käskyllä sivulle, josta nakkipalkka. Tää oli ehdottomasti parempi jo kuin eilen. Kävin salaa välillä vaihtamassa patukan ruudun toisella laidalle ja tein yhden lähetyksen ruudun vastakkaiselta puolelta, ei ongelmaa. Loppuun vielä suoria luoksetuloja loppuasennoilla, edelleen pientä himmailua näkyi ja asento edessä oli väljä. Hmph! Iloista työskentelyä kuitenkin tänään.

Seuraavaksi ajelin vielä metsään tekemään esineruudun, tein tarkoituksella kapean ja syvän, 15 m x 55 m, 2 esinettä valmiiksi ihan taakse. O oli innossaan lähdössä ruutuun, lähti ekalla lähetyksellä kaartamaan oikealle, tää on ihan selkeä tapa jo, että suoraan ei voi mennä. Kaarteli aikansa ja teki löydön, josta palkka. Sen jälkeen uusi lähetys, edelleen veto kävi oikealle eteen, eikä sieltä mitään tietenkään löytynyt ja O myös seikkaili aika reippaasti alueen ulkopuolella. Huusin takaisin, uusi lähetys, ei tulosta. Nyt kyllä oli oikealla suunnalla, mutta ei kai vaan saanut hajua. Mikä on kummallista. Mietin, että miten edetään, kun koiralta alkoi jo vieteri loppua siinä vaiheessa, etenin aluetta ja lähetin vaan uudestaan, noin 15 m päästä sai hajun ja palautti, luovutus huono. Jotenkin jäi suivaannuttamaan tämä ja laitoin O:n kiinni puuhun ja kävin viemässä saman esineen suunnilleen samoille kohdille kuin mitä se oli ollut, vähän taaemmas. O lähti hyvin etsimään, mutta jumiutui siihen edelliselle löytöpaikalle. Ja taas vähän suivaannuin lisää, mutta onneksi sain pidettyä hermot kurissa. Laitoin O:n uudestaan kiinni, kävin siirtämässä esinettä, jälleen O lähti hyvin matkaan, mutta meinasi jäädä taas liian eteen etsimään, jossain vaiheessa ymmärsi kuitenkin ottaa sen pari metriä eteenpäin ja teki löydön. Tästä palkka ja lopetus. En tiedä, että oliko tässä tavassa minkään taivaan järkeä, mutta näin tuli tehtyä. Jotenkin vaan nyt on sellainen fiilis, että kauden alussa O teki hommia paremmin, määrätietoisemmin, nyt en ole oikein tyytyväinen ilmeeseen ekan esineen jälkeen. Tuli mieleen, että etsiikö O vain näennäisesti ekan jälkeisiä esineitä vai eikö se muka oikeasti saa hajua ja loppu menee juoksenteluksi?

Kotona vielä nakinpalajämillä kakeja takapalkalla. Muutamat nostot m-s ja i-s sekä kerran m-s-i, joista palkat. Aika kivat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti