maanantai 4. kesäkuuta 2012

Leikkikoulussa


Vietimme eilispäivän Jyväskylässä Salme Mujusen saalisviettikoulutuksessa. Ajomatkaa kertyi, päivä oli pitkä, ilma oli kylmä ja nälkäkin kalvoi luita ja ytimiä, mutta kyllä kannatti tämäkin reissu tehdä!

Kirjat ja aapiset on tullut luettua ja teoria on jokseenkin hallussa, mutta oli silti mielenkiintoista nähdä asiat käytännössä sekä erilaisten koirien leikityssessioita. Kovin kovasti uutta asiaa ei tarttunut mukaan, mutta muutama asia kuitenkin:

  • Kaiken kaikkiaan odotetunlaista toimintaa Otolta ja itsekin kykenin suunnilleen seuraamaan ohjeita
  • Selkeää petraamista kuitenkin kaipaan kopitusvaiheeseen, mitä osasin odottaakin ja mitä toisaalta ei juuri ole tehty: harjoitellaan siis sitä, että kopitusvaiheessa ohjaaja peruuttaa ja ottaa koiran pehmeästi vastaan patukkaan kiinni, pyöräytys nätisti
  • Palkkaamisesta ylipäätään puhuttiin, että varsinkin toistoja tehdessä ekat toistot namipalkalla ja se vika vasta lelulla (tämä ei tosi ihan vieläkään mennyt jakeluun, että miten tämä toimii käytännössä)
  • Palkkaamisessa apuna toinen lelu yhden sijaan, toisinkuin nyt tulee tehtyä
  • Lisää pelkkää leikkiä ja etenkin tuota kopitusvaiheen ”röyhkeyden” kasvattamista
  • Myös lähileikkiä kahdella lelulla 
  • Lähileikkivaiheessa koiran painostaminen ei suotavaa (eli ei silmien piilottamista, läiskimistä kylkiin, tuijottelua, kumartelua), sillä silloin koira helposti siirtyy puolustuksen puolelle. Tästä keskusteltiin, kun itse ainakin tehojen nostattamisesti teen tuota, mutta kouluttajan ohje oli pysytellä "koiran kanssa samalla puolella". Ajatuksellisesti ymmärrettävää, että eihan se saaliskaan ole välillä riepoteltavissa ja sitten ala hullunlailla potkia ja uhata saalistajaansa. Tätä myös käytännössä hieman koitettiin ja tottahan se on, että koiran leikkimisilme muuttuu totiseksi ja sitä ei kuulemma juuri haluta. Aina oppii sitä uuttakin! 

Kunhan saisin aikaiseksi / osaisin leikellä videot tiivimpään pakettiin (kiitos Marjukka kuvaamisesta, oli tosi kiva katsoa kotona, että miltä se meidän touhu näytti), laittaisin ne tänne. Ennen sitä muutama kuva kuitenkin.




 

1 kommentti:

  1. Eipä kestä! Toivottavasti videot onnistuivat. Huomasin, että niitä pystyi kuvaamaan kahdella eri asetuksella. :D

    Teidän meno oli kyllä todella hienon näköistä! Otto on todella pätevän oloinen harrastuskaveri. :)

    VastaaPoista