perjantai 15. kesäkuuta 2012

Löysää menoa

Eilisten hakutreenien toiminta ei vastannut omasta mielestäni ihanteellista toimintaa, ei ohjaajan eikä koiran osalta. Onneksi loppua kohden suoritus parani, mutta alku ei miellyttänyt silmää ei sitten juuri ollenkaan. Jatkettiin samalla linjalla kuin viime viikolla eli radan alkupuolelle ukot valmiiksi niin, etten tiennyt niiden sijaintia. Ilma oli lämmin, mutta muutenkaan Otto ei ollut ihan tikissä. Olisiko jotain kisojen jälkimaininkeja. Oma ohjaus oli kanssa huonoa. Tuntuu, etten osaa käskeä / ohjata koiraa riittävän napakasti ja selkesti. Ja vastaavasti, silloin kun koira toimii oikein, niin en muista kehuakaan kunnolla.

Ensin lähetys oikealle, kaartoi voimakkaasti eteen, josta otin pois. Uusi lähetys, edelleen lähti kökösti, jonka jälkeen lopetin ajamisen sinne päin ja lähetin vasemmalle. Vauhti ei ollut päätä huimaavaa, vaikka laukkailikin menemään. Ei tehnyt suoraa pistoa etukulmaan, vaan lähti jossain vaiheessa kaartamaan rataa eteenpäin ja hävisi näkyvistäkin. Huusin takaisin, mutta eihän se tullut. Sitten selkeästi sai hajun ja teki homman loppuun asti. Mm oli noin 50 m kohdalla. Ilmaisu ok, sai palkan ennenkuin olin mm:llä.

Sen jälkeen paluu takaisin radan alkuun ja uudemman kerran lähetys oikealle puolelle. Lähti etenemään radan etulinjan etupuolta, johon palikkaohjaajana ehdin jo todeta, että ei se nyt siellä ainakaan ole. Tästä ohjaajalle välitön palaute, että tuuli puhaltaa juuri radalta alkuun päin, että jos koira etenee siellä tuulen alla, niin se luultavasti saa hajun maalimiehestä. Ja niinhän se teki, mm oli oikeassa etukulmassa, ilmaisu hyvä, palkkaus ennen kuin olin perillä.

Sen jälkeen otin koiran liinaan kiinni maalimiehellä ja lähdetiin kohti keskilinjaa. O oli edelleen vaisu, olisi tykännyt nuuskutella maata, ei ollut ollenkaan työmoodissa. Vähän ennenkuin saavuttiin keskilinjalle, toiselta puolelta lähti pakeneva maalimies metelin kanssa ja johan tyyppi tormistautui. Annoin hinkua (jos niin voimakasta sanaa voi tässä yhteydessä käyttää...) perään, kun mm meni näkyvistä, O istumaan ja suoraan perään. Hyvä ilmaisu, palkka ennenkuin olin piilolla. Neljäs oli haamuna, hyvä ilmaisu, palkka ennenkuin olin perillä.

Vinkkivitoset muistiin:
  • Ilmaisut tällä kertaa hyvät, mutta oikeasti alettava treenata niitä umppareita (etukulmat)
  • Lisää moottoria ja mm-motivaatiota, ensi kerralla tykkäisin kyllä tehdä kunnon peräänajot alkuun, että saa rakin hereille
  • O etsii kuulemma ihan viime metrit silmillään, näinhän se oli kokeessakin mennyt yhden maalimiehen läheltä ohi paikantamatta sitä => ohjeeksi esim. niin, että mm oikeasti piilossa jossain kuusitaimikossa, jossa koiran oikeasti opittava käyttämään nenäänsä loppuun asti + ylipäätään pyrittävä varmistamaan, että mm aina piilossa
  • Joskus voisi koittaa sellaista, että mm haukuttaa koiran jo autolla + lähtee ilman palkkaamista menemään keskilinjan suuntaan. Sen jälkeen koira tuodaan radalle, haetaan esim. etukulmat ilman palkkaa, jonka jälkeen paluu autolle, jossa se alkuperäinen mm "löytyy" ja tulee ruhtinaallinen palkka suorituksesta. Kuulosti ihan järkeenkäyvältä, en oo tällaistakaan ennen kuullut.
  • Oton ohjattavuus on kyllä ihan hanurista, eilenkin tykkäsi tehdä tasan sellaisia pistoja, kun itse haluaa. Ei suoria, eikä tule takaisin kun kutsutaan. Näitä täytyy oikeasti työstää.
  • Yliheitoistakin puhuttiin, itselle vahvistui, että on niiiiin paljon muita asioita treenattavana, että tää unohdetaan suosiolla toistaiseksi
  • Maalimiehellä hallintaanottoja voisi treenata joku kerta tässä lähiaikoina, näistä taisin jotain kirjuuttaa jo viime viikolla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti