lauantai 30. kesäkuuta 2012

Ammutaan aamunkoitteessa

Ei olla hakukisojen jälkeen (eikä siis koskaan sitä ennenkään...) treenattu ampumista seuraamisen yhteydessä. Kokeessa selvisi, että reagoi paukkuihin, mutta ei sinällään pelokkaasti vaan ennemmin siten, ettei tiennyt mitä tapahtuu. Niinpä eilisillan tottiksen pääagenda oli ampuminen. Ensin pari paukkua leikityksen aikana, ekalla irrotti patukasta ja kääntyi katsomaan. Toisella ei enää irrottanut. Sen jälkeen paukut seuraamisen yhteydessä. Ensimmäisellä kerralla otti ehkä puoli metriä eteenpäin, josta palautin takaisin ja palkkasin patukalla. Seuraavalla kerralla ei liikkunut enää niin paljon, josta palkka. Kolmannella kerralla ei muistaakseni enää liikkunut oikealta paikalta pois, mutta edelleen korvat meni päätä myöten. Ei kuitenkaan aiheuttanut edelleenkään mitään "tiloja", joten laitetaan käytös kokemattomuuden piikkiin. Näitä täytyy muistaa vaan treenata, että on ihan normaalia, jos takana paukahtaa. Eikä oo tarvetta ampua turria aamunkoitteessa...

Lisäksi otin jäävät, olivat ok. Estenouto oli ok. Siinä vaiheessa O alkoi olla jo väsynyt ja kuumissaan, tasamaanouto oli vähän hidas ja ote löysä, ei kuitenkaan pyörittänyt kapulaa suussa. Sen jälkeen välihuili autossa. Hetken päästä toisen koiran tehdessä juttuja otin p-makuun niin, että kävin välillä auton takana piilossa. Ei ongelmia ja juhuu, tällä kertaa pa-nousu ekalla käskyllä ja suht ripeästi. Loppuun eteenmeno patukalle, jonka olin käynyt viemässä ennen paikkamakuuta.

-----

Tänään oli päivällä suuntana hakutreenit, mutta ei saatu ryhmää kasaan (=käytiin toiveikkaana katsomassa kokoontumispaikalla, että eksyisikö paikalle joku muukin), joten vaihdetiin hakutreenit esineruututreeniin. Päätin, että myös esineissä ensiarvoisen tärkeää on nostaa se motivaatio taas tappiin. Niinpä kävin tekemässä ruudun suhteellisen helppoon maastoon, 30 m x reilu 50 m. Toin O:n katsomaan laidalle, kun vein neljä lelua takaosaan. Lämmittelin sitä vielä matkaan ja lähetin oikeasta laidasta. Teki ensin kierroksen alueen oikean laidan ulkopuolella, mutta palasi hyvin takaisin ja poimi toiseksi oikeanpuoleisen esineen. Hyvä luovutus. Toisella lähetyksellä kierteli vähän takana, ennenkuin selkeästi sai hajun ja palautti jäljellä olevista keskimmäisen, hyvä luovutus. Ennen kolmatta esinettä taas vähän nostatusta ja sen jälkeen etsintään, nosti aika pian vasemman puoleisen esineen, tiputti jalkoihin, mutta nosti itse ja luovutti. Kaikista esineistä palkat ja kehuin myös jo tuodessa + lämmittelin pannasta kiinni pitäen ennen lähetystä. Neljäs esine käytiin humputtelemassa yhdessä pois metsästä, kulki edelleen nenä auki ja hoksasi hanskan. Tänään meno oli taas hyvännäköistä, motivoitunutta menoa. Liikkui hyvin alueella ja otti tosi tarkasti vainut esineistä. Näitä lisää vielä. :-)

Esineiden jälkeen vielä tokottelut. Ruutu valmiina, jota ennen otin vähän seuraamista ja sen jälkeen lähetys ruutuun patukalle, meni suoraan. Hyvä! Sen jälkeen stoppeja pallolla niin, että heitin nakin ja kun O oli käynyt sen syömässä ja lähti tulemaan takaisin päin, niin stoppasin + heitin pallon. Ei maailman sähäkimpiä stoppeja, mutta stoppeja kumminkin. Sen jälkeen ruudun loppuosaa niin, että jätin O:n makaamaan maahan ja kutsuin sivulle + lähdin samalla ensin itse juoksemaan karkuun. Näillä konstein tuli ekalla käskyllä + laukkaa. Jee, ei enää arponut. Lopuksi vielä ruutuun menoa ja sinne olin jättänyt yllärisuperpalkan, yhden esineruudusta jääneen koiranruokapurkin. Hyvä ja suora ruutuun meno. Ai juu, ja ihan lopuksi vielä kaukojen nostoja m-s ja i-s takapalkalla, tosi nätit ja nopsat nousut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti